Näytön päiväkirjaa

4.11

Tänään kävimme Jeminan kanssa Siralla pitämässä lyhyen palaverin siitä, että millaisen videon he haluavat meiltä. Haastattelua ei tarvittu tässä vaiheessa, joten sovimme, että kuvaamme videoita siitä, kun opiskelijat ovat työssään. Tiedossa siis  kuvaamista hiomisesta, maalamisesta, poraamisesta jne. Paikalla ei ollut palaverissa opiskelijoita, joten emme pystyneet etukäteen suunnittelemaan tarkemmin mitä kuvaisimme ja mistä kulmasta , eli kuvakäsikirjoituksen tekeminen olisi ollut täysin mahdotonta. Sovimme kuvaamisen seuraavalle päivälle. Palaverin jälkeen tulimme takaisin koululle pakkaamaan kameran, jalustimen, mikin ja muut tarvittavat tavarat valmiiksi seuraavaa päivää varten.


5.11
Kuvauspäivä on tänään. Vähän jännittää ja ahdistaa. Saadaanko tarpeeksi hyvää materiaalia..Eniten jännittää muistaako kaikki tekniset jutut oikein. Paikan päällä taustamelu olikin aika kova, myös radio soi taustalla. Emme käyttäneet mikkiä erikseen, koska emme halunneet sellaista ääntä videolle. Äänitimme kuitenkin kameralla ja ääni olikin onneksi ihan riittävä niinkin, jos ääntä haluaisikin käyttää. Kuvaaminen oli haastavaa, sillä oikeastaan kaikki opiskelijat sanoivat, ettei kasvoja mielellään videoon, tai ainakaan kovin selvästi. Kaikki tilanteet kuvattiin täysin aidosti opiskelijoiden ollessa työntouhussa. Mietin vain, että jos menisin itse yrittäjänä tekemään markkinointivideota, ehdottomasti haluaisin, että kuvattavat ovat enemmän valmistautuneet ja voisimme vähän myös lavastaa tilanteita, jotta saisimme varmasti tarvittavaa materiaalia. Nyt sai todella toimia nopeasti ja olla kärppänä kuvaamassa nopeita ohikiitäviä hetkiä. Kuvauspäivän jälkeen oli helpottunut olo, nyt kuvaus on onneksi takana. Koululle vielä palauttamaan tavarat ja siirtämään videot koneelle talteen.



7.11

Aamulla suuntasimme Ruukkiin, maaseutuopistolle hevoskeskukselle. Meitä oli tosi iso porukka kuvaamassa. Kuvasin ensin maneesissa ratsastajia. Jos onnistuin hyvin kuvassa, ratsastajalla saatto olla silmät kiinni tai joku hassu ilme. (Niinkun itsestänikin yleensä tilannekuvissa hevosen selässä.)
Siirryin jossain vaiheessa pihalle kuvaamaan. Näin, että muutamat ratsastajat menivät jo tosi kaukana. En kerkäisi millään mukaan. Päätin siis mennä sitten kuvaamaan hevosia heidän ollessaan ulkona tarhoissaan. Aurinko paistoi ihanasti ja sain kauniita kuvia hyöydyntäen pehmeää vastavaloa. Olin jo menossa sisälle, kun ravihevonen viiletti siitä vauhdilla. Sain onneksi napattua siitä kuvan ja siitä tuli aika ihana. Iltapäivällä koululla aloitin kuvien muokkauksen.
Tässä yksi kuva maneesista.
Näyttökuvat julkaisen omassa postauksessaan .



Viikko 46.
Videon editointia

Olen kirjoittanut fiiliksiä vihkooni editoimisprojektista ja nyt yritän kirjoittaa ja jäsentää jotain ajatuksia puhtaaksi tänne... Videon editoiminen on ollut haastavaa aina välillä. Ei sillon, kun kaikki sujuu mallikkaasti. Mutta tiiättehän sen, kun asiat ei todellakaan suju sillon, kun pitäisi..
Viime viikolla perjantaina aloitin siis editoimisen... ja joka päivä tällä kuluneella viikolla olen saanut videota eteenpäin. Eilen keskiviikkona sain videon vihdoin valmiiksi! Opin tuota videota tehdessäni monia uusia asioita. Kuten lisäämään sinne musiikkia tai lisäämään logon videon päälle. Videon alkupuolella olisi ollut monenmoista ääntä, poraamista ja hiomista välillä. Mutta loppupuolella oli enää vain maalaamista ja siitä ei tullut mitään järkevää ääntä. Siksi päätin ottaa videoon ihan alkuun vain ihan pienen pätkän hiomis/taustaääntä ja sitten lisätä siihen musiikkia. Minusta se toimi ihan hyvin niin. Välillä minusta tuntui, että onko laadukasta videomateriaalia tarpeeksi.. mutta lopulta olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Tuntuu hämmentävältä, että minä sen tein. (Se video on siis nähtävänä edellisessä postauksessa.)

Edelleen viikko 46..
Torstai 14.11.

Tänään oon yrittänyt tehdä koulussa mahdollisimman paljon näyttöä eteenpäin. Luonnostelin monia postauksia tänne bloggeriin. Pikkusen alkoi jo näkemään valoa tunnelin päässä.. kohta tämä näyttö on ohi. Viikonloppuna teen vielä striimauksen ja teen postaukset loppuun ja julkaisen ne.

Lauantai 16.11

Tänään tein striimauksen. Myös julkaisin muut näyttöön liittyvät postaukset. Kun julkaisen tämän, niin pitäisi olla homma paketissa. Jes!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lyhytelokuva Mysteeri

Striimaus